Floralaan 7 Lent

06 - 21 24 80 31

Shantala babymassage

Shantala babymassage is een eenvoudige, liefdevolle ontspanningsmassage. De massage is een vorm van totale lichaamsmassage voor baby’s en komt uit India. De babymassage is niet moeilijk om te leren en heerlijk om te geven én te ontvangen. Het is een mooie manier van contact maken tussen (groot)ouders en baby en elkaar aandacht geven. Het geeft je de gelegenheid om in de drukte van het dagelijks bestaan even alles opzij te zetten en alleen maar te genieten van elkaar.

Shantala babymassage is een massagevorm die geschikt is voor alle baby’s: van rustige baby’s tot huilbaby’s, couveusekindjes, baby’s met darmkrampjes of slaapproblemen. Inmiddels is het bewezen dat babymassage goed is voor de ontwikkeling van je baby en het een herstellende en helende werking heeft.  Babymassage versterkt de band tussen jou en je baby en je leert zijn lichaamstaal beter begrijpen. De massage heeft een kalmerende invloed en de tastzin wordt ontwikkeld. Ook vormt het een goede basis voor het opbouwen van een hechtingsrelatie. In mijn praktijkruimte in Lent geef ik workshops om de massage aan te leren. Tijdens vier bijeenkomsten van ongeveer anderhalf uur komen de verschillende technieken aan de orde. Ook is er ruimte om diverse thema’s rond de zorg voor je baby met elkaar te bespreken.

Babyzorg Pippeloentje nodigt van harte vaders, moeders, verzorgers en grootouders met de baby uit om een cursus babymassage te volgen. Naast groepslessen is er de mogelijkheid om individueel een cursus te volgen. Je kunt ook zelf een groepje samenstellen (denk bijvoorbeeld eens aan een vader groep!). Ik werk in kleine groepen van maximaal vier personen.

Voor data van de workshops, kijk even in de agenda. We beginnen om 10.00 uur en eindigen rond 11.30 uur. je bent welkom als je baby ongeveer 6 weken oud is tot ongeveer 9 maanden (je baby kruipt in ieder geval nog niet). Een week voor de workshop start ontvang je via de mail aanvullende informatie. Bij aanvang van de workshop ontvang je een reader en een flesje massageolie, zodat je thuis kunt oefenen. Andere data en tijden zijn in overleg altijd mogelijk.

Bekijk hier mijn tarieven. Voor aanmelden of informatie neem gerust contact op.