Floralaan 7 Lent

06 - 21 24 80 31

Draagdoeken

De eerste tijd met een pasgeboren baby is een tijd van grote veranderingen in je leven. Het gaat gepaard met lichamelijke vermoeidheid en vele kleine en grote verrassingen, vreugden en zorgen. Als ouders van een pasgeborene kun je al in de eerste weken na de geboorte genieten van de vele voordelen van het dragen in een draagdoek.

Het dragen van je kindje bevredigt de basisbehoefte van je baby naar voortdurende nabijheid en lichaamscontact. Baby’s zijn het meest tevreden als zij lichaamscontact hebben en beweging voelen. Door lichamelijk contact voelt je kindje zich helemaal geborgen en alle zintuigen worden gestimuleerd. Er zijn drie criteria, waaraan een juiste knooptechniek moet voldoen. In een consult kan ik deze criteria met je doornemen en je de juiste knooptechnieken leren, die passen bij de leeftijd van je ukkie en ergonomisch verantwoord zijn.

Als gecertificeerd draagconsulent geef ik adviezen over de verschillende doeken die verkrijgbaar zijn en kan ik de voor- en nadelen aangeven van de diverse kant- en klare draagsystemen. In mijn praktijk heb ik een aantal doeken die je eventueel eerst uit kunt proberen. We kunnen dit oefenen met je eigen baby, maar ik heb ook een draagpop om mee te werken.

“Ouders dragen hun kinderen en geven ze houvast voor het leven.” – Ulrike Hower

Dragen

Is liefdevol lichaamscontact en bevordert de gezonde ontwikkeling van het kind

Dragen

Vergemakkelijkt het dagelijks leven van ouders en schenkt kinderen geborgenheid

Dragen

Komt overeen met de natuur van de menselijke zuigelingen is een basis voor de bevrediging van zijn lichamelijke en geestelijke behoeften

Dragen

Is meer dan een techniek, het is ook een positief teken voor het leven met kinderen